Povitneki z grumpam: razlika med redakcijama

Iz Koropedija
imported>Skipr
 
m (mihno neki)
 
Vrstica 26: Vrstica 26:




Moja [[bica]] [[joh]] tәk [[napravlat|napravla]], [[jen|jena]] [[bica]] [[joh]] je tәk [[napravlat|napravlava]], pa [[gvišno]] [[jen|jena]] [[bica]] glih tәk. Na [[kmetija Rožanc|Ržančavmo]] nad [[Leše|Lešem]] so blә doma.
Moja [[bica]] [[joh]] je tәk [[napravlat|napravlava]], [[jen|jena]] [[bica]] [[joh]] je tәk [[napravlat|napravlava]], pa [[gvišno]] [[jen|jena]] [[bica]] glih tәk. Na [[kmetija Rožanc|Ržančavmo]] nad [[Leše|Lešem]] so blә doma.
{{zapisal|Zoran Triglav}}
{{zapisal|Zoran Triglav}}
__NOTOC__
__NOTOC__

Trenutna redakcija s časom 07:40, 14. november 2023

Testo in fila (foto: Goti)
Zrolani povitneki
Povitneki se kuhajo...
Povitneki s prežilki gr nareti

Sestavine

za testo nucaš:

  • moko
  • jajce
  • sov
  • vodo

za filo pa nucaš:

Priprava

Vzameš gvišno mero moke, jajce, sov, vodo, pa namešaš takiga testa, da se da še kr na tinko razrolat.

Prprajiš žnidloha – prebereš, opereš, pa drobno narežeš. Na grumpeh spečeš ene par jajc, zravn zmešaš žnidloh, pa nadevaš, namažeš na razrolano testo. Pol pa to fajn na trdo skop zrolaš, pa narežeš na 15 – 20 cm štručke – take da grejo v pisker. Rezane kraje na koncah štručk fajn skop zatisneš, da von ne steče. Pol joh pa nadevleš u solen krop, da se par minut kuhajo. Kuhane pa sproti von jemleš, pa narežeš na 2,5 – 3 cm kolese. Keri majo radi, si joh še z grumpem gr nardijo. Keri pa ne smejo masno, si mrjo jajce brez grumpov sp'čt na olijo.

Ideja serviranja

Taki povitneki najbol fajn pašejo co h solati.

Kuhar svetuje

Keri so bol akližni, si namesto grumpov gr nadrobijo frišne prežilke pa z olivnimo olijo pokaplajo.


Moja bica joh je tәk napravlava, jena bica joh je tәk napravlava, pa gvišno jena bica glih tәk. Na Ržančavmo nad Lešem so blә doma.