Pokrle

Iz o Koropedija

Skoči na: navigacija, iskanje

Kәdәr kikaj pohamo, gvišno ostane mihno jajc, drobtin pa moke. Taj po pa žih pokrle naprajimo.

Sestavine

  • moka
  • jajce
  • drobtine

Priprava

Zmešamo vse vkop, da dobimo tako fajn maso ko za polpete. Ne sme bt prevenč mәhko, prevenč trdo pa tut ne. Če je prevenč trdo, demo co še kako jajco, če je pa prevenč mәhko, pa mihno drobtin al pa moke. Naprajimo take šikane polpete pa jih spečemo u ponvi (na olijo ko smo prej pohali). Žih joh demo na kak papir, da mast popivna, po pa niso tk čudno masni.


Tieni ga majo čudno radi, drugi pa sploh ne. Js prajim, da je fajn.


Prispevek uporabnice foruma z imenom Mešanka:

"Koruzni pokrle

Ne vem, če je to originalna koroška jed, jedli pa so jo kot pecivo po prvi in še bolj po drugi svetovni vojni, ko je primanjkovalo bel moke. Iz koruzne moke (ali zdroba) , masti in jajc se je naredilo umešano testo, ki so ga vlili v namaščen in pomokan pekač. Pečenega so premazali z domačo marmelado. Meni ni bil preveč všeč."

Osebna orodja