Boštjan Nachbar

Iz o Koropedija

Skoči na: navigacija, iskanje
  • Ime in priimek: Boštjan Nachbar, športnik
  • Rojstvo: 3. julij 1980, Slovenj Gradec
  • Kraj bivanja: New Jersey, ZDA

Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar

Življenjepis

Dravograjčan je slovenski košarkaš, ki trenutno igra v NBA za New Jersey Nets. Nachbar v nemščini pomeni sosed.

Nachbar je profesionalno kariero začel v KK Union Olimpija v sezoni 1997/98. Z Olimpija je igral v Evroligi, kjer je dosegel 7 točk na igro. V sezoni 2000/01 je igral za KK Benetton Basket Treviso, kot najmlajši igralec italijanske lige. Z Benettonom je dosegel 4 točke v Evroligi. V naslednji sezoni je Benettonu pomagal priti med finalne 4 Evrolige, saj je izboljšal svojo statistiko na 13 točk na igro. V svoji najboljši igri proti Idea Slask Wroclaw je dosegel 28 točk, kjer je zadel 6 trojk.

V 2002 je bil petnajsti izbor drafta NBA. Izbrali so ga Houston Rockets, kjer je igral tri sezone, ampak samo 10 minut na igro. V 2004 je prestopil k New Orleans/Oklahoma City Hornets, kjer je igral približno 21 minut na igro. Dosegel je približno 8 točk na igro. V NBA sezoni 2004-05 je dosegel 21 točk proti svoji bivši ekipi, the Houston Rockets, kar je bil njegov najboljši dosežek.

Nachbar je bil in je igralec slovenske nacionalne košarkarske ekipe. Svojo državo je zastopal na 17 tekmah. Igral je na dveh Evrobasketih, in na Evrobasket 2005 v Beogradu je svoji ekipi pomagal prvič priti na World Basketball Cup, ki je bil na Japonskem. Na Evrobasketu 2005 je dosegel 11 točk na igro.

V 2006 so ga zamenjali za Marca Jacksona and Lintona Johnsona v New Jersey Nets.

Osebna orodja