Mežerli

Iz Koropedija
Redakcija dne 21:10, 23. december 2007 od imported>Skipr
(prim) ← Starejša redakcija | prikaži trenutno redakcijo (prim) | Novejša redakcija → (prim)

Sestavine

1 telečje al pa svinske plučke

1 srce

pov kile beliga kruha

mleko

majaron

poper

sov

6 jajc

3 deci kisle smetane

Priprava

Plučke pa srce skuhaš brez soli, pole joh pa zmeleš s flajšmašino. Zravno deš pov kile narezanga, v mleko namočenga bevga kruha. Stinstaš čebu (1 al pa 2), pa jo deš, ko se shladi, zravn h kruho pa srco pa plučam. Pole pa deš še 5 jajc, 3 deci kisle smetane pa vlko mariona, poper pa sov. Vse vkop zmešaš, deš na pratfon, po vrho poliješ 1 jajco pa mavo kisle smetane skop zmešano ... Pečeš pa pov do tričetrt ure u pratroro.

Kuhar svetuje

Što co fajn paše u rәžleh rpica.