Mežerli
Iz Koropedija
Redakcija dne 21:10, 23. december 2007 od imported>Skipr
Sestavine
1 telečje al pa svinske plučke
1 srce
pov kile beliga kruha
mleko
majaron
poper
sov
6 jajc
3 deci kisle smetane
Priprava
Plučke pa srce skuhaš brez soli, pole joh pa zmeleš s flajšmašino. Zravno deš pov kile narezanga, v mleko namočenga bevga kruha. Stinstaš čebu (1 al pa 2), pa jo deš, ko se shladi, zravn h kruho pa srco pa plučam. Pole pa deš še 5 jajc, 3 deci kisle smetane pa vlko mariona, poper pa sov. Vse vkop zmešaš, deš na pratfon, po vrho poliješ 1 jajco pa mavo kisle smetane skop zmešano ... Pečeš pa pov do tričetrt ure u pratroro.
Kuhar svetuje
Što co fajn paše u rәžleh rpica.
- avtorica: Mojca Triglav, Slovenj Gradec