Ajdovi žganki

Iz Koropedija
Redakcija dne 17:22, 12. december 2007 od imported>Jana
(prim) ← Starejša redakcija | prikaži trenutno redakcijo (prim) | Novejša redakcija → (prim)
Ajdovi žganki

Sestavine

Priprava

Ajdavo moko pražiš u kastroli dočeš da zadiši. Po pa kr durh mešaš pa co nalivaš solen krop. Mešat mәrš zaj začet z vilci, da proti drobiš tәst knedl, ko se nardi ko voda co pride pa se moka kop prime. Ko že cevo moko pokropaš, mәrš gledat, da si vse vejke knedlne na take mihne žganke nadrobo. Po pa pustiš kastrolo na robo šporherta stat en cajt, da žganki odenajo, fajn je, če joh pokriješ s pokrvavki. Čez en cajt joh pa zabeliš z grumpem al pa drobtinem, če nimaš rad masno al pa ne ješ grumpov, pa mazneš.