"Koledar dogodkov" (4-5-2008) - Event 1

Iz o Koropedija

Skoči na: navigacija, iskanje

KompleKS: Večer glasbenih legend

Naslov: Večer glasbenih legend

Kje: KompleKS

Kdaj: 5. april 2008


V soboto, 5. aprila 2008, bo KMKC Kompleks na Ravnah prizorišče klubskega večera, kot ga na Koroškem ni bilo še nikdar, pa tudi na naslednjega bomo morali verjetno počakati še kar nekaj časa.

V goste namreč prihajajo sami izjemni glasbeniki, ki jih bodo v okviru enotedenske turneje gostila tudi mesta kot so Dunaj, Gradec in Zagreb:

Georgie Fame & Trio Boška Petrovića

Georgie Fame – zdaj 65 letni angleški pevec in pianist, je zaslovel leta 1965 s svojo skladbo Yeh Yeh, s katero je za nekaj tednov vrgel z vrha glasbenih lestvic na Otoku same Beatle. Za tem hitom se je s svojimi skladbami na vrh lestvic uvrstil še večkrat. Od leta 1980 je član skupine, katere glava je verjetno vsem dobro poznani Van Morrison, sodeloval pa je z mnogimi svetovno znanimi glasbeniki, kot so Count Basie, Eric Clapton, Muddy Waters in mnogi drugi. Kaj ga prinaša na Ravne? Obilica drobnih naključij, ki nam krojijo življenje… Kdo ve, morda nam bo zaupal, ko bo na odru.

Boško Petrović – vibrafonist, skladatelj, vodja različnih zasedb, producent in promotor, rojen leta 1935. Čeprav se je najprej učil druge instrumente, je šele kot odličen vibrafonist zaslovel po celem svetu. Bil je vodja različnih hrvaških in mednarodnih jazz zasedb, ena od njih pa bo tudi tokratna: Trio Boška Petrovića. Za svoje delo je prejel več različnih priznanj, med drugim tudi nagrado “Porin” za življenjsko delo. Je lastnik glasbene založbe Jazzete in jazz kluba BP Club v Zagrebu, ki 1.aprila 2008 slovi svojo 20. obletnico. A Boško ni le velik glasbenik – je prav gotovo tudi med največjimi zabavljači na glasbeni sceni, večeri z njim pa so vedno prava doživetja.

Mario Mavrin – basist, ki igra na bas drugače. Basist, ki mu je melodija v krvi in na svoji znani šeststrunski Yamahi uprizarja prave predstave. Kje vse in s kom vse je igral v svoji bogati glasbeni karieri, je na tako malem listu skoraj nemogoče našteti. Je med največkrat nagrajenimi hrvaškimi instrumentalisti, in to ne brez razloga. Pridite in se prepričajte sami.

Primož Grašič – brez lažne skromnosti lahko zatrdimo: prva slovenska kitara. Je stalni član Big banda RTV Slovenija, studijski glasbenik ter reden gost glasbenih odrov širom Slovenije in Evrope. Kot vodja Jazz kampa Kranj že nekaj let skrbi za poletno šolanje mladih slovenskih glasbenikov in svoje znanje prenaša tudi na mlajši rod. Katero od svojih enajstih kitar bo predstavil na Ravnah?

Osebna orodja